top of page

Fundația Procardia

Împreună suntem mai puternici!

Procardia a început activitatea în anul 1973 cu crearea programelor de grup pentru reabilitarea şi profilaxia secundară a bolnavilor cardiaci din Târgu-Mureş  (cu un număr de pacienţi de peste 6 mii, activi peste anii trecuţi). Pentru continuarea acestor activităţi în anul 1990 a luat fiinţă Fundaţia Procardia.

Prin manifestări populaţionale de conştientizare a “Zilei Inimii” a atras atenţia asupra riscurile bolilor cardiovasculare şi importanţa stilului de viaţă sănătos, inclusiv a activităţii fizice, petrecerea sănătoasă a timpului liber.

Fundaţia Procardia avea ca scop să atragă în această misiune ONG-urile cu profil de menţinere a sănătăţii, a stilului de viaţă sănătos. Totodată şi atragerea studenţilor UMF, medicilor rezidenţi la  “ Zilele deschise “ a Fundaţiei Procardia - cu  demonstraţii ale programelor individuale şi de grup - în faţa populaţiei şi a mass mediei.

Conştientizarea riscurilor şi bolilor cardiovasculare a fost făcută şi prin diferite emisiuni la radio şi Tv.

Între anii 1966-2000 au fost organizate mai multe conferinţe, iar în 2004 a avut loc Conferinţa Naţională de Cardiologie Preventivă - “ Prevenirea bolilor cardiovasculare în medicina de familie” –  la Sovata. Pentru ca activitatea de conştientizare să aibă un impact mai mare la pacienţi a fost editat Procardia Info. Instruirea medicilor rezidenti

Raport de activitate

Archivă de foto și video

(În construcție)

Program de voluntariat

(În construcție)

bottom of page