top of page

Schimbarea stilului de viață

Mondays

4:30 pm

Multe din bolile cu o largă răspândire sunt cauzate sau accentuate de un stil de viața greșit. Prin îmbunătățirea stilului de viață numeroase afecțiuni pot fi tinute sub control fără medicatie sau cu o cantitate mai mica de medicamente în funcție de stadiul afecțiunii.

Obezitatea, considerată maladia secolului XXI poate fi cauzată de un dezechilibru între aportul de calorii și arderile organismului (fie alimentație prea bogată în calorii, fie activitate fizică insuficientă pentru arderea caloriilor consumate).

Spondiloza, afecțiune a coloanei verebrale determinată de suprasolicitarea coloanei vertebrale prin pozițiile vicioase frecvent adoptate în timpul lucrului sau prin încărcare de greutate (ridicare obiecte cu greutate mare sau greutate corporală mare)

Afecțiuni cardiovasculare, o alimentatie dezechilibrată cu aport crescut de lipide sau alimete lipidogene  determină creșterea nivelului de lipide circulante din sânge (colesterol, trigliceride) care se pot depune pe artere cauzând îngustarea acestora până la situația extrema de blocare a circulației sângelui în teritoriul respectiv. 

Afecțiuni tumorale numeroase pot fi cauzate de absorbția a numerose substanțe cancerigene, fie pe cale alimentară (unii aditivi alimentari), fi pe cale respiratorie (gazele de eșapament, fumul de țigară).

Afecțiuni pulmonare, pot fi cauzate de factori toxici cu efect iritant sau cancerigen aspirate din aerul ambiental din orase sau la anumite locuri de munca. Numeroase toxine care nu au efect cancerigen cauzează iritația căilor respiratorii determinând bronsita cronică, boala pulmonară obstructivă, exacerbări ale astmului, etc.

Stilul de viață sănătos este esențială pentru îmbunătățirea calității vieții.

bottom of page