top of page
4693-Group_Of_Women_Dancing_zumba-1200x6
DSC_0581
DSC_0562

Dance Gym

Dance Gym se încadrează în categoria antrenamentului de anduranță, care menține inima sănătoasă și sistemul circulator puternic. Dance Gym se adresează persoanelor vârstnice active, este o clasă cardio care combină exerciții simple și ritmice ușor de învățate care au efect benefic asupra corpului. Lângă aceste efecte, exercițiile de zumba stimulează sistemul cardio-vascular, crește rezistența corpului la efort, îmbunătățește capacitatea de coordonare, menține și ajută la recuperarea flexibilității și a mobilității. Aceste obiective se realizează prin alternanța dintre mișcările cu rază scurtă și mișcările largi precum și prin etapele de stretching.

Miscările repetitive și ritmice solicită toate grupele mari de mușchi ale corpului, obținând postura corporală îmbunătățită, dezvoltarea abilităților de dans și un sentiment general de încredere și mulțumire.

Sesiunile de Zumba încep cu un interval de încălzire, urmat de o succesiune de dansuri care durează aproximativ o oră. După prima etapa a încălzirii, urmează repetarea în ritm lent a pașilor de bază specifici dansurilor executate. În acest fel, cursanții învață să efectueze corect mișcările, fără să își bruscheze corpul sau să riste accidentări ulterioare.

În cursul orelor de Zumba, atmosfera distractivă este suficient de atractivă, încât cursanții să iși dorească să revină regulat și pentru combaterea stresului, atât prin mișcare, cât și prin distracție. Studiile de specialitate au demonstrat că socializarea ajută la stimularea secreției endorfinelor (hormonii fericirii), redobândirea tonusului psihic și prevenirea eficientă a depresiei.

bottom of page