top of page
DSC_5472
1IMG_0278
DSC_0363
DSC_0370
1IMG_0278
DSC_0382

Despre terapia autodecompresivă

Tratamentul de autodecompresie este o metodă foarte modernă de terapie prin mişcare. Nu se focusează doar pe simptomele herniei de disc (încordări musculare, inflamaţie), ci se acţionează direct pe hernie prin centralizarea acestuia.

Esenţa terapiei autodecompresive constă în centralizarea herniei cu îndepărtarea vertebrelor cu forţe proprii şi reactivarea modelului corect al muşchilor stabilizatori de colană vertebrală, astfel discul intervertebral se descarcă de sub presiune, corsetul muscular va purta greutatea şi aceasta este elementul cheie al vindecării pe termen lung.

Prin urmare, pentru a restabili modelul potrivit şi sănătatea durabilă, întărirea musculară nu este suficientă, avem nevoie de "reprogramare", adică activarea modelului corect al muşchilor stabilizatori al coloanei vertebrale.

Terapia autodecompresivă este recomandată în special pentru tratarea herniei de disc şi instabilitatea segmentară. Deasemenea, este indicată şi pentru ameliorarea sindromului de apertură toracică, tinnitus /vertij de cauză cervicală sau pentru alte simptome provenite din dezechilibrul coloanei vertebrale.

Din păcate, astăzi, majoritatea metodelor terapeutice tratează doar simptomele şi nu cauza, de aceea eficacitatea nu este ceea ce ar fi adecvat pentru pacienţi pe termen lung. Bazându-ne pe cele mai recente modele ştiinţifice, vă putem ajuta fără intervenţie chirurgicală cu ajutorul terapiei de autodecompresie, care oferă o soluţie durabilă, şi una de cauză pentru persoanele cu hernie de disc.

Având în vedere că operaţia ar trebui sa fie recomandată doar în 10% din cazuri, cele care sunt grave, unde durerea persistă, intervenţia chirurgicală trebuie să fie ultima variantă.

bottom of page