top of page
istockphoto-184339468-1024x1024
article-cardio-kick-boxing-body-combat-c
tae-bo
Hacer-tae-bo

Descriere

Tae-bo, este o formă de aerobic la cel mai înalt nivel care combină mișcări din

TAE kwon do, Box, karate, balet şi mişcări de dans hip-hop. Total Awareness Excellent Body Obedience (TAE-BO), a fost inventat de Billy Blanks în anul 1980.

Acesta a fost 7 ani la rând campion la karate având centură neagră. A pus bazele acestui stil în subsolul locuintei sale. Şi-a deschis un centru de antrenament in Sherman Oaks, la început antrenând locuitorii oraşului sau ajungând într-un final sa antreneze vedetele Hollywood-ului.În prezent,acest stil este cea mai populară formă de aerobic în SUA,rezultatele fiind spectaculoase.

Tae-bo este un sport antistres,pentru cei care și-au dorit din totdeauna să învețe mișcări de arte marțiale, să se distreze și să se mențină în formă în același timp,un curs de tae-bo este alegerea ideală. Este recomandat celor care vor să slăbească și să -și tonifice musculatura,să capete rezistență și nu în ultimul rând pentru diminuarea stresului.Exercițiile au un grad mai mare de dificultate decât aerobicul clasic implicând lovituri înalte de picior,sărituri solicitând întregul corp și arzând caloriile mai rapid.

Tae Bo, este benefic pentru circulația sangvină,iîi lucrează întreaga musculatură corpului,stimulează producerea de endorfine (hormonul fericirii)și este eliberator de stress.Mulți oameni afirmă că după antrenament se simnt plini de energie și chef de viață.

O şedinţă de tae-bo efectuată într-o sală de sport este alcătuită din exerciţii de încălzire, o parte de cardio cu rolul de a arde caloriile, exerciţii la saltea cu rol de tonifiere a musculaturii şi exerciţii de stretching ce ajută la îmbunătăţirea mobilităţii.

Avantajul numărul 1 al acestui sport este că nu te plictiseşti! In plus, Tae-bo iţi lucreaza musculatura intregului corp şi încurajează competiţia, mai ales cu propria ta persoană. Tae-Bo este un antrenament de tip aerobic care este benefic pentru sistemul cardiovascular iar după câteva săptămâni de antrenament iţi vei îmbunătăţi capacitatea de coordonare, flexibilitatea şi tonusul muscular, însă cel mai mare avantaj al acestui sport este că după o oră te-a ajutat să arzi de la 500 la 800 de calorii, de două ori mai mult decât în cazul unei ore de aerobic obişnuit.

Tae-Bo este o delectare pentru cei care îl practică. Nu este un sport de pe urma căruia să te alegi cu o febră musculară îngrozitoare dacă îţi faci o încălzire de circa 15 minute înainte de a începe. Un antrenament bine executat iţi va lasa o senzaţie de împlinire şi de bucurie de viaţă, mai mult decât de oboseală.

bottom of page