top of page
simetria-educacion-corporal5-640x360
13-22-02a
images
postural-training-68-1280x500

Postural training

Statul în șezut pe un scaun ergonomic este un supra efort pentru coloană, deși nu

pare. În șezut trebuie să ne susținem cu alți mușchi decât în mers.Mușchii sunt incapabili să rămână activi timp îndelungat de aceea este de neevitat rotunjirea spatelui, care trage după sine o serie de scurtări ale țesuturilor moi (m.pectorali, suboccipitali).

Din această cauză centrul de greutate se schimbă si se compensează prin împingerea bazinului în față (anterior pelvic shift). Din cauza dezechilibrelor musculare apărute sistemul nervos trebuie să implice alți mușchi pentru susținerea și mișcarea corpului și să dezvolte modele noi de mișcare. Aceste modele care sunt departe de  cea naturală încarcă din ce în ce mai mult articulațiile și provoacă alte modele noi, greșite. Din păcate, în activitățile noastre zilnice, inclusiv și în timpul sportului folosim un model de mișcare greșit și, în cele mai multe cazuri, aceasta este cauza diferitelor tulburări musculo-scheletice. Nu ne pare că ne mișcăm greșit, pentru că corpul nostru se adaptează. Pentru o vreme. Adesea, doar atunci dăm seama când avem durere de lungă durată sau suntem răniți.

Cu ajutorul programului, eliminăm modelele patologice și reprogramăm corpul  nostru. Exercitarea exactă și regulată a modelului corect face imposibilă funcționarea incorectă, deoarece ameliorează supraîncărcarea și simptomele  date de folosirea scaunelor și a  computerului.

Acest program de mișcare îmbunătățește calitatea mișcării întregului corp, esența căreia este pe lângă decompresia vertebrelor și discurilor, întărirea și întinderea.

 

Postural Training  stabilizează spirala corpului în mișcare, crează echilibrul muscular şi postura corectă, îndepărtează cauza ce duce la deteriorarea discurilor.

In timpul antrenamentului vom învăța exercițiile de corecție  cu care putem corecta modelele de mișcare greșite, bine înrădăcinate. Pentru a restabili modelul potrivit întărirea musculară nu este suficientă, avem nevoie de “reprogramare” a sistemului nervos, adică activarea modelului corect al mușchilor stabilizatori ai coloanei vertebrale.

Recomandăm celor care

 

  • au muncă sedentară, sau petrec mult timp în aceași poziție

  • fac sport regulat dar totuși au probleme la nivelul coloanei vertebrale

  • vor să completeze recuperarea postoperatorie a herniei de disc

bottom of page