top of page
intimtorna-800x500
1 (2)
intim-torna_nyitokep-750x410

Gimnastica intimă

Gimnastica intimă este un program pentru sănătatea intimă prin antrenament perineal. Este foarte des de întâlnit la femeile de toate vârstele, slăbirea musculaturii perineale şi incapacitatea conştientizării muşchiilor respective.

Gimnastica perineală reprezintă o măsură de protecţie perineală activă, protecţia, prevenirea, reabilitarea sau atenuarea unor probleme ale abdomenului inferior. Prin executarea corectă şi regulată a gimnasticii, musculatura planşeului perineal este capabilă de o creştere a puterii de strângere cu 135% în doar 10 săptămâni.

Cauzele slăbirii a musculaturului perineală sunt variate. Gimnastica intima este benefic îndeosebi în menopauza, în sarcină, pentru naştere şi recuperare postpartum.

După naştere sau după intervenţii chirurgicale abdominale reabilitarea pacientului printr-un antrenament perineal este indicat pentru o vascularizaţie mai bună şi pentru un metabolism mai rapid care se accelerează vindecarea plăgiilor.

În tratarea incontinenţei urinară gimnastica intimă are rol în reeducare a musculaturii prin întărirea muşchilor pubococcigiene, contractarea şi relaxarea muşchilor.

Lângă beneficiile exerciţiilor în tratarea patologiilor legate cu musculature perineală, gimnastica intimă se îmbunătăţeşte aspectele ale vieţii sexuale.  

bottom of page