top of page

Ce este  Audiometria?

Testul auditiv evaluează capacitatea unei persoane de a auzi, prin măsurarea abilităţii sunetelor de a ajunge la creier. Audiometria, este metoda de măsurare a acuităţii auditive a unei persoane.

Principii de bază

Testul auditiv evaluează capacitatea unei persoane de a auzi, prin măsurarea abilităţii sunetelor de a ajunge la creier. Audiometria tonală testează ambele moduri de transmitere a sunetului, prima dintre ele prin sunetele transmise în cască, iar a doua, calea osoasă, printr-un vibrator poziţionat în spatele urechilor.

Tehnica de realizare

Înainte de a începe un test auditiv se  va îndepărta cerumenul din canalul auditiv, ochelarii, cerceii sau agrafele pentru păr.

Audiometria se desfăşoară într-o camera insonorizată, în care pacientului îi transmit prin cască o serie de tonuri, de anumite frecvenţe şi intensităţi, ce este moderat de medicul care face audiograma în funcţie de răspunsul pacientului, care în timpul testului, ţine în mână un buton ce trebuie apăsat ori de câte ori aude sunetul respectiv. Fiecare ureche este testată separat după care  medicul întocmeşte un grafic numit audiogramă.

bottom of page