top of page
TMJ_pain
Temporomandibular-Joint-Dysfunction-Surg
download
images

Descriere

Disfunctia temporomandibulara include o serie de afectiuni ce pot implica urmatoarele structuri: articulatia temporomandibulara, musculatura masticatorie, musculatura cervicala, coloana cervicala, dintii.. Toate aceste structuri trebuie sa fie intr-o stare de echilibru pentru a functiona fara durere.

Disfunctiile sau tulburarile articulatiei temporo-mandibulare pot cauza durere in articulatia maxilarului si in zona muschilor masticatori care controleaza miscarile maxilarului. Aceste  tulburari pot cauza o sensibilitate in aceasta articulatie, durere faciala si dificultatea de a misca articulatiile tempora-mandibulara

Exista conditii care pot contribui la dezvoltarea disfunctiilor articulatiei temporo-mandibulare, iar printre acestea se afla: artrita, eroziunea articulatiei, inclestarea dintilor sau obiceiul de a scrasni din dinti,

O postură greșita a capului tensionează mușchii gâtului și a feței si iradiaza durerea la distanță și  provoacă dureri de cap, urechi, dinți, mobilitate crescută a mandibulei, malocluzii, sunete articulare, etc.

Simptomele tulburării sunt:

  • Durere și sensibilitate la nivelul feței;

  • Blocarea maxilarului;

  • Apariția unor pocnituri atunci când se deschide și se închide gura;

  • Țiuit continuu în urechi;

  • Oboseala la nivelul feței.

 

Terapia disfunctiilor articulației temporo-mandibulare constă în tratarea manuală ale țesuturilor moi în jurul articulației maxilarului, capului și coloanei vertebrale cervicale, în mobilizarea articulației maxilarului și îndeosebi în exerciții speciale.

bottom of page