top of page
1-1
medical_taping_003
TBKT-5
tape

TheraBand Kinesiology Tape

Esența tehnicii:

Conceptul ”taping” este o tehnică de reabilitare prin care datorită diferitelor moduri de aplicare asigură stabilitatea țesutului conjunctiv, stabilitatea mușchiilor și articulațiilor dureroase în timp ce nu se limitează libertatea ei în mișcare.

Ce este „tape”-ul?

Tape-ul în limba română înseamnă bandă, este un material elastic cu un strat autoadeziv, făcută din bumbac natural. Este bine tolerată pentru piele, o bandă respirabilă și permeabilă la apă. Secretul eficacității sale constă în aplicarea corectă, în extinderea adecvată a bandei la aplicare. Tape-ul aplicat cu tehnica corespunzătoare împreună cu gimnastica medicală individuală se mărește eficiența terapiei de mișcare!

 

Inovația cea mai remarcabilă a benzii elastice terapeutice TheraBand este Xacr Stretch TM, care ajută munca terapeuților la stabilirea precisă a măsurii adecvată întinderii bandajului în timpul aplicației prin figuri de hexagoane cu lature inegale prezentate pe suprafața tape-ului.

Eficacitatea sa este studiată în peste 350 de studii americane, cu peste 140 tehnici de lipire. În ceea ce privește aderența și durabilitatea, TheraBand Kinesiology Tape este cea mai bună bandă elastică terapeutică folosită în zilele noastre.

Prin aplicarea bandei crește fluxul sanguin și se păstrează această stare în timpul purtări până la 7-10 zile (Craignhead&Alexander, 2017) datorită stratului său de adeziv puternic. Stratul său de adeziv este foarte puternic, dar nu creează problemă purtarea bandei pacientul, fiindcă este făcută 100% fără latex, le putem folosi fără nici un fel de neplăcere sau iritație.

Noi știm cu ce lucrăm!

bottom of page